Afspraak maken
   

  Mediation

  Scheiding zónder rechter

  Scheiden via mediation houdt in dat jullie in overleg met elkaar de gevolgen van de scheiding willen regelen. Zonder rechter, maar mét een deskundige mediator van NAAM Advocaten. Dit vraagt om inzet en een open houding van jullie beiden.

  Hoe werkt het?

  Tijdens het mediationtraject zitten jullie als ex-partners en, als er kinderen zijn, ook als ouders samen aan tafel. De mediator van NAAM Advocaten spreekt jullie taal, houdt overzicht en begeleidt jullie naar oplossingen die specifiek voor jullie en de kinderen van belang zijn. Denk aan het ouderschapsplan, maar ook aan de financiële en fiscale aspecten die geregeld moeten worden. De mediator van NAAM Advocaten beschikt over specialistische kennis van het familierecht en zij heeft oog voor de emoties in het scheidingsproces. Als mediator helpt zij jullie in beweging te komen waar jullie vastlopen.

  Stel een vraag

  Voordelen van mediation

  Mediation is een gezamenlijke keuze. Onder begeleiding van een mediator willen jullie de best mogelijk oplossing vinden voor jullie conflict. Een oplossing waar jullie allebei achter staan en goed mee verder kunnen. Mediation biedt de volgende voordelen:

  1. Mediation biedt maatwerk
   Iedere situatie in uniek en vraagt om een aanpak op maat. Tijdens het mediationtraject staan jullie belangen en wensen centraal. Van hieruit zoeken jullie onder begeleiding van de mediator naar de best passende oplossingen voor jullie situatie.

  2. Gedragen afspraken vastleggen
   Tijdens het mediationtraject zijn jullie in staat om afspraken te maken die een rechter niet kan vastleggen. Jullie zoeken samen naar een oplossing die voor jullie allebei  aanvaardbaar is. Omdat jullie de oplossing samen vinden, wordt deze beter ‘gedragen’ dan wanneer deze wordt opgelegd door een rechter.

  3. Mediation biedt snelheid
   Een inhoudelijke procedure neemt veel meer tijd in beslag en al die tijd blijft er een situatie van onduidelijkheid en onzekerheid bestaan.

  4. Inschatting kosten
   De kosten van een inhoudelijke procedure heb je veel minder in de hand. De kosten zijn mede afhankelijk van procedurele aspecten en van de acties en reacties over en weer. Voor een mediationtraject is op voorhand een betere inschatting van de kosten te maken.

  5. Betere verstandhouding
   In een mediationproces is er ruimte voor de juridische aspecten én de emotionele aspecten. Er is focus op de belangen achter de standpunten en dat helpt duidelijk maken waar het geschil nu echt over gaat. Ex-partners die door middel van mediation tot afwikkeling van hun scheiding zijn gekomen, hebben doorgaans een betere verstandhouding dan wanneer een rechter de knoop heeft doorgehakt.

  Ontzorging, rust en zekerheid

  Wanneer jullie besluiten om te scheiden, kondigt dit een periode van ingrijpende veranderingen, onzekerheden, emoties en verdriet aan. Begeleiding van een ervaren mediator van NAAM biedt jullie de rust en zekerheid die jullie nodig hebben in deze onzekere en emotionele tijd. Daarnaast verzorgen wij de volledige afwikkeling bij de rechtbank en inschrijving van de formele scheiding, zodat jullie de tijd en ruimte krijgen die je in deze periode zo hard nodig hebt. En dat geeft rust in een stressvolle periode.

  Wij verzorgen de afwikkeling zodat jullie tijd en ruimte krijgen die je in deze periode zo hard nodig hebt. Dat geeft rust in een stressvolle periode.

  Mediation zorgt voor duidelijke afspraken

  Tijdens het mediationproces worden jullie begeleid door een onafhankelijke en deskundige mediator van NAAM Advocaten die gespecialiseerd is in familierecht. Hierdoor weten jullie zeker dat alle zaken die komen kijken bij een scheiding aan bod komen en dat we duidelijke afspraken vastleggen, die ook bestendig zijn in de toekomst.

  Maak een afspraak