Afspraak maken
   

  Kinderen

  Je gaat scheiden, je overweegt een scheiding of je bent gescheiden. Je hoofd zit vol vragen over de toekomst van je kinderen. Hoe pak je dit aan? Waar moet je aan denken? Wij hebben de onderwerpen op een rijtje gezet.

  Kinderen

  Helder advies en praktische hulp

  Wij zijn experts en helpen je bij het bereiken van een goede regeling voor je kinderen. Wij luisteren en ontwarren, waarbij we rekening houden met emoties. We analyseren en structureren, met alle kennis in huis om heldere antwoorden te geven op alle vragen die je hebt. Of advies over zaken waar je nog niet eens aan hebt gedacht.

  Ouderschapsplan

  Ouderschapsplan

  Als je besluit uit elkaar te gaan, is het verplicht om schriftelijke afspraken te maken over minderjarige kinderen. Denk aan de verdeling van de zorg en de kosten van de kinderen. Die afspraken worden in een ouderschapsplan vastgelegd. Wij geven advies over een passend ouderschapsplan in jouw/jullie situatie.

  Meer informatie

  Omgang

  Omgang

  Wanneer zijn de kinderen bij jou? Hoe worden de vakanties en feestdagen verdeeld? Dit zijn vragen die aan de orde komen bij het maken van afspraken over de zorgverdeling. Wij begeleiden jullie bij het maken van praktische en haalbare afspraken hierover. Lukt onderling overleg niet? Dan vragen wij de rechtbank een goede regeling vast te stellen.

  Meer informatie

  Kinderalimentatie

  Kinderalimentatie

  Wat kosten jullie kinderen? Wil je afspraken maken over kinderalimentatie of wil je deze laten vaststellen? Of wil je weten of de hoogte van de kinderalimentatie nog klopt? Wij maken een berekening en leggen deze op begrijpelijke wijze aan je uit.

  Meer informatie

  Bijdrage jongmeerderjarige

  Bijdrage jongmeerderjarige

  Totdat een kind 21 jaar is, zijn ouders onderhoudsplichtig. Ben je ouder dan 18 jaar en willen je ouders je niet meer financieel ondersteunen? Of is je zoon of dochter 18 jaar geworden en heb je vragen over de hoogte van de door jou te betalen bijdrage? Neem contact op en laat je informeren.

  Meer informatie

  Gezag

  Gezag

  Wil je gezag aanvragen of wil je voortaan alleen de belangrijke beslissingen nemen over je minderjarige zoon of dochter? Wij adviseren over de mogelijkheden.

  Meer informatie

  Verhuizing

  Verhuizing

  Mag je zomaar met jullie kind verhuizen? Nee! Of je mag verhuizen, hangt van verschillende factoren af. Laat je ruim van tevoren informeren over de aspecten waar je rekening mee moet houden, ook als het jouw ex-partner is die wil gaan verhuizen. Van groot belang is om een toekomstige verhuizing zorgvuldig voor te bereiden. Lukt dat niet, neem dan zo snel mogelijk contact op.

  Meer informatie

  Ondertoezichtstelling (OTS)

  Ondertoezichtstelling (OTS)

  OTS is een ingrijpende maatregel in je gezinsleven. Het is daarom goed om te laten toetsen of deze maatregel gerechtvaardigd is. Wij helpen je daarbij. We kunnen namens jou verweer voeren tegen een (verlenging van) een OTS. Ben je het niet eens met de aanwijzingen van de gezinsvoogd? Ook dan kun je bij ons terecht voor advies.

  Meer informatie

  Uithuisplaatsing (UHP)

  Uithuisplaatsing (UHP)

  Is je kind met spoed uit huis geplaatst? Neem dan zo snel mogelijk contact op. Is er een verzoek tot UHP ingediend en ben je het er niet mee eens? Dan is het belangrijk dat je verweer voert bij de rechter. Wij kunnen je hierin bijstaan.

  Meer informatie

  Erkenning

  Erkenning

  Om juridisch ouder te worden van een kind, is erkenning nodig tenzij jullie getrouwd zijn. Stemt de moeder hier niet mee in? Dan kun je vervangende toestemming vragen bij de rechter. Wij helpen jou hier bij. Het omgekeerde kan ook: een erkenning ongedaan maken. Dit loopt sowieso via de rechter. Ook hier hebben wij ervaring mee.

  Meer informatie